27 de setembre 2013

Recursos educatius per a famílies

L'Ajuntament de Bilbao disposa d'una pàgina web específica d'orientació familiar. La pàgina aplega un gran nombre de recursos i estratègies educatives, que fan referència a qualsevol qüestió que pugui preocupar a pares i mares en l'exercici de la seva funció parental. Orientacions sobre desenvolupament, pautes i rutines de criança, autonomia, adaptació a l'escola, resolució de conflictes, prevenció de dificultats d'alimentació, drogues, adolescència, l'ús de les tecnologies, tipologia familiar, etc. Una eina interessant tant per famílies com per professionals.

26 de setembre 2013

Famílies i escola, nova temporada

"Famílies i escola“, és un programa de caràcter divulgatiu adreçat especialment, als pares i mares, a qui es pretén donar eines de suport de cara a l’educació dels seus fills. Aquest espai vol entretenir sense renunciar a un marcat caràcter didàctic que combini paraula oral i escrita, llenguatge senzill i desenfadat i conclusions finals específiques amb voluntat instructiva. De cara la presentació de la nova temporada, nombrosos canals locals de televisió emetran a partir del dia 16 de setembre, els tretze nous capítols de la cinquena temporada de Famílies i escola. La sèrie, que és fruit de la col·laboració entre l’Àrea d’Atenció a les Persones de la Diputació de Barcelona, la Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes d’estudis sufragats amb fons públics no universitaris de Catalunya (FAPAES) i La Xarxa de comunicació local, i realitzada per Canal Terrassa, vol augmentar la sensibilització de la societat envers la importància de la funció educativa de les famílies. Com a novetat més destacada, enguany La Xarxa produirà un programa setmanal de ràdio que fomentarà el debat, la reflexió i la participació dels oients al voltant del tema que hagi tractat el programa de televisió aquella mateixa setmana.

09 de setembre 2013

Benestar a les aules

En general, històricament, la Psicologia s'ha decantat per l'estudi de les dificultats i els malestars psicològics, però els últims anys s'ha anat desenvolupant l'interès per l'estudi de les bases del benestar humà i les seves fortaleses, el que s'anomena Psicologia Positiva.

Un equip d'experts d'Aragó ha dissenyat un programa, basat en les investigacions més recents de Psicologia Positiva, que pretén potenciar el desenvolupament personal i social de l'alumnat i contribuir a promoure la felicitat i el benestar de l'alumnat, el professorat i les famílies.

El programa, anomenat "Aulas felices", està adreçat a alumnat d'infantil, primària i secundària i consta de més de 300 activitats, és totalment gratuït i podeu obtenir-lo mitjançant aquest enllaç.

03 de setembre 2013

Documents Escola d'Estiu Família, escola i entorn

Benvinguts i benvingudes, bon inici de curs!
Com sabeu, els dies 3, 4 i 4 de juliol, es va celebrar l'Escola d'Estiu Família, escola, entorn, tots a una, organitzada per la Fundació Josep Pallach. Ara us oferim un arxiu amb el resum de les ponències i les experiències presentades. 
Ho podeu trobar tot aquí